Van mijn erf


Het Meetjesland is dan wel uniek, maar zijn onze boerderijen dat ook? Wat typeert ze? Hoeveel blijven er over? Wat betekenen ze nog vandaag?

In 2020 zet IOED Meetjesland onze hoeves in de kijker!


STUUR JOUW FOTO’S DOOR

Heb jij oude foto’s van een boerderij in de buurt of woon jij op een Meetjeslandse boerderij? Vertel er ons dan alles over!

We leggen graag alle boeiende verhalen en unieke details over het boerderijleven vast. Die verhalen gaan deel uitmaken van onze reizende tentoonstelling. Heb jij een boeiend, leuk, grappig verhaal of wil je gewoon graag vertellen over jouw hoeve?

Je kan ons alle informatie bezorgen via deze link.

Zo brengen we de nog bestaande hoeves in kaart en leren we meer over het boerderijleven van vroeger. En wie weet worden de foto’s wel gebruikt in onze reizende tentoonstelling!


RONDRIT LANGS MEETJESLANDSE BOERDERIJEN

Op Open Monumentendag maken we een rondrit langs de Meetjeslandse boerderijen. Je leert er meer over de geschiedenis, de verschillende types en het leven op en rond het erf.

Wanneer: 13 september

Dit evenement gaat enkel door indien de corona-maatregelen dit toelaten en we de veiligheid van de deelnemers kunnen garanderen.


LEZING

Welke types boerderijen bestaan er in het Meetjesland? Hoe zijn ze door de tijd heen geëvolueerd? Welke landschappelijke elementen zijn er aanwezig? Je komt er alles over te weten tijdens onze boeiende lezing.

Wanneer: 3 november om 19.30 u.

Waar: N9 Fabriek, Molenstraat 31, 9900 Eeklo