Subsidiereglement cultureel-erfgoedprojecten


Erfgoedcel Meetjesland ondersteunt cultureel-erfgoedprojecten via het subsidiereglement. Organisatoren kunnen een projectsubsidie krijgen als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen. Er zijn twee indienrondes: op 1 mei (ronde 1) en op 15 november (ronde 2).

De subsidies voor cultureel-erfgoedprojecten in het Meetjesland helpen jou erfgoedproject te realiseren, en meer specifiek om innovatief en deskundig om te gaan met erfgoed.

Het cultureel erfgoed van het Meetjesland is het roerend en immaterieel erfgoed dat gerelateerd is aan de Meetjeslandse gemeenten Aalter, Assenede, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Lievegem, Sint-Laureins, Wachtebeke en Zelzate.

  • Wat: subsidies tot 2000 euro voor projecten rond roerend en/of immaterieel erfgoed in het Meetjesland
  • Wie: voor verenigingen, organisaties, gemeenten, onderwijsinstellingen, … met zetel in 1 van de 9 gemeenten van het Meetjesland die aangesloten zijn bij COMEET.
  • Wanneer: de deadlines van de twee subsidierondes zijn 1 mei en 15 november
  • Hoe: lees het subsidiereglement en vul een aanvraagformulier in.

Voor je van start gaat is het belangrijk om weten dat je in iedere fase beroep kan doen op de erfgoedcel. Dit zowel voor advies bij de uitwerking van jouw project, bij het invullen van het aanvraagformulier, bij extra vragen … Je kan de erfgoedcel contacteren via 09 373 75 96 of erfgoedcel@comeet.be.

Formulieren:

Logo

 

Erfgoedcel RGB

Wie vragen heeft bij het gebruik van de logo’s of dit wil gebruiken in een ander bestandsformaat of transparant, kan dit opvragen via erfgoedcel@comeet.be

 

Naar aanleiding van een inspiratiedag in september, bundelden de Oost-Vlaamse erfgoedcellen, het STAM en FARO dertien inspirerende erfgoedprojecten in een brochure. Lees meer>

Wie een beroep doet op de groepsaankoop van verpakkings- en conserveringsmaterialen bij de provincie Oost-Vlaanderen kan de helft van het aankoopbedrag terugkrijgen. Lees meer>