Tabletklas aangekocht


Het samenwerkingsverband Bibliotheken Meetjesland van COMEET en Provincie Oost-Vlaanderen heeft gezamenlijk 10 tablets aangekocht. Iedere Meetjeslandse bib kan de tabletklas aanvragen en gebruiken voor een klasbezoek of een project rond nieuwe media.

Primeur voor Oost-Vlaanderen

Bibliotheken Meetjesland is het eerste bibliotheeksamenwerkingsverband in Oost-Vlaanderen dat zo’n uitgebreide tabletklas aankoopt en ter beschikking stelt. De aankoop van de tabletklas past binnen de decretale opdracht rond mediawijsheid voor de bibliotheken.

   

Mediacoaches

Vorig jaar studeerden drie medewerkers van Meetjeslandse bibliotheken af als Mediacoach. De mediacoaches begeleiden de andere medewerkers van de Meetjeslandse bibs in hun projecten rond mediawijsheid en ontwikkelen educatieve toepassingen voor de tablets. Onlangs werden in Maldegem de tablets voor het eerst gebruikt voor een klassieke bibliotheekintroductie voor het 1ste en 2de leerjaar.

Thomas De Groote, medewerker van bibliotheek Maldegem en Mediacoach: “Het samenwerkingsverband Bibliotheken Meetjesland bewijst met het aankopen van de tabletklas zijn cruciale rol als facilitator van onderlinge samenwerking op vlak van mediawijsheid. Met de tabletklas tillen we niet alleen onze instructies en rondleidingen naar een professioneler niveau, maar we kunnen door het delen van digitale toepassingen ook werken aan een heuse digital community onder de Meetjeslandse bibliotheken. Een taak die bibliotheken op personeel en financieel vlak moeilijk alleen kunnen dragen.”

Centraal beheer

De tablets worden centraal beheerd en kunnen nu enkel uitgeleend worden door Meetjeslandse bibs. Er zal ook onderzocht worden of een formule waarbij bibliotheken buiten het Meetjesland de tabletklas kunnen huren, haalbaar is.

 

Gerelateerd aan dit bericht:

  • Het samenwerkingsverband Bibliotheken Meetjesland van COMEET en Provincie Oost-Vlaanderen heeft gezamenlijk 10 tablets aangekocht. Iedere Meetjeslandse bib kan de tabletklas aanvragen en gebruiken voor een klasbezoek of een project rond…
  • Aanleiding De Bibliotheken in het Meetjesland werken gezamenlijk aan het bevorderen van de zelfredzaamheid en de persoonlijke ontwikkeling van de burgers. De kernfuncties om dit gemeenschappelijk doel te bereiken zijn:…