Oproep: ideeën over Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid


filmpje-screenshotOp vrijdag 9 september bekroonde Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz COMEET met de Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid. Een prijs om fier op te zijn! Deze prijs behoort echter toe aan de honderden gangmakers in het Meetjesland. COMEET lanceert dan ook een oproep naar ideeën over de besteding van deze prijs.

Vlaamse Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid

Met haar keuze voor COMEET als winnaar voor de Cultuurprijs Lokaal Cultuurbeleid onderstreept de jury het belang van samenwerking, ondersteuning, versterking en begeleiding van het lokaal cultuurbeleid over de verschillende gemeenten heen. Het enthousiasme en de inzet van de vele cultuurorganisaties, erfgoedvrijwilligers, cultuurbeleidscoördinatoren en cultuurmedewerkers van de Meetjeslandse gemeenten, de raad van bestuur, onze lokale collega’s, … is namelijk onmisbaar om te komen tot een groeiend cultuuroverleg in het Meetjesland.

Oproep naar ideeën

Heb je een idee over de besteding van deze prijs? Laat het ons weten!

Concreet zijn we op zoek naar ideeën over de besteding van deze geldprijs (ter waarde van 10 000 euro). Dit kan van alles zijn: een gezamenlijk project in de Meetjeslandse gemeenten, een teamdag met alle vrijwilligers en cultuurprofessionals, de aankoop van innovatief materiaal voor in de uitleendienst,… of een ander extraatje in de algemene werking van COMEET.

De besteding vloeit bij voorkeur voort naar alle 14 Meetjeslandse gemeenten en hebben een regionale uitstraling. Daarnaast heeft de besteding idealiter te maken met een (of meerdere) van de sectoren waar COMEET rond werkt: bibliotheken, erfgoed, lokaal cultuurbeleid en podia. Het idee zal uitgevoerd worden door COMEET en de betrokken actoren, vanaf april 2017.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stuur voor 7 november je idee naar info@comeet.be, met een inschatting van de kosten en de effectieve uitwerking.

Indien er veel ideeën zijn, zal een jury een selectie maken uit alle voorstellen. Op de Cultuurhappening (25 november) van COMEET wordt er beslist over de effectieve besteding van de prijs.

Gerelateerd aan dit bericht: